Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Madártej krém habbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 l tej
» 2 tojássárga
» 10 dkg kristálycukor
» 1 tejszínízű pudingpor
» vanília
» étcsoki (elmaradhat)
» Hab 2 tojásfehérje
» 1 púpozott ek porcukor (3 dkg)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés / tipp:

Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.
0 komment 13 ember kedveli fordgtr
2013.01.31 17:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások sárgáját, cukorral habosra, forrásban lévő, liter vizet, tojások fehérjéből, széles lábosba, habból galuskákat, krémet tálkákba, háziasszonyoknak, kristálycukor, díszíthetjük, tojásfehérje, megpárolódik, Evőkanállal, fokozatosan, csomómentes, belekavarva, emelgetjük, felteszünk, hozzáadjuk, hozzáadjuk, fehérjéből, Felteszünk, galuskákat, szaggatunk, beleöntjük, tejszínízű, tojássárga, szórhatunk, elmaradhat, rátöltjük, apránként, porcukrot, forrásban, tojássárga, kristálycukor, tejszínízű pudingpor, vanília, étcsoki elmaradhat, tojásfehérje, púpozott porcukor,
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Túró fagylalt
0 komment 1 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
Sajtos fánkocskák...
0 komment 5 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Málnás kakaós kevert süti
0 komment 2 ember kedveli
Óriásropi - Grissini
0 komment 10 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 5 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Töltött burgonya
0 komment 10 ember kedveli
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
0 komment 8 ember kedveli
Sajtkrémes fokhagymaleves
0 komment 1 ember kedveli
Vajban sütött csirkemell fokhagymás krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Zöldbab főzelék hagymával
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös csodasüti
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.